Ples je událostí, na kterou se každá žena nesmírně těší. Již dlouho dopředu si také my ženy sháníme dokonalé šaty. Jak ale šaty na ples dobře vybrat?

Jak si vybrat plesové šaty a nešlápnout vedle? Buďte vkusná i stylová, jen ne příliš odvážná!

Ples je velkou společenskou událostí a v podstatě ani nezáleží na tom, kde se koná nebo při jaké příležitosti. Jde vždy o událost, kdy na sebe všichni přítomní oblékají krásné šaty, pánové padnoucí obleky a je jasné, že plesovou sezónu si nejvíce užívají ženy. Jak by ne, krásné šaty si na sebe obvykle nebereme jen tak každý den, takže vybírání šatů před samotným plesem je opravdu důležité. Dnes máme na výběr z mnoha různých druhů šatů, je možné volit krátké šaty, dlouhé šaty, šaty přiléhavé i volné. Jak postupovat při výběru a vypadat skutečně dokonale?

pexels-photo-5379068

Zjistěte si daný dress code

Některé akce ho mají, jiné ne. Pokud ale je na dané společenské akci dress code daný, je nutný ho dodržet. Dress code určuje v podstatě, co bys i na sebe hosté plesu či jiné akce měli obléknout. Někdy je dress code přísný a je nutné jít ve velké večerní róbě, jindy jsou pravidla mírnější. Když ovšem už je dáno v čem by měli hosté přijít, skutečně se nehodí dorazit v nevhodném a nepředepsaném oblečení. Na běžných akcích se ale povětšinou dress code neurčuje a tak máte ruce naprosto volné. Jak ale vybírat a přesto to nepřehnat?

pexels-photo-1488507

Buďte stylová a nepřehlédnutelná, přesto vkusná

Šaty na ples https://www.svatebni-saty-spolecenske-plesove.cz/plesove-saty/ by měly být maximálně elegantní, mohou být i lehce odvážné, ale pozor jen na to, aby nebyly nevkusné. Na společenskou událost se nehodí příliš krátké šaty, ze kterých může občas něco vykouknout a pozor i na výstřih, který si budete muset každou chvíli hlídat. Volte spíše střihově zajímavě řešené šaty, které zaujmou právě tím, jak jsou netradiční a slušivé. Šaty vy vám měly i dobře padnout, neměly by nikde odstávat a zase by neměly být ani viditelně těsné. V šatech, které jsou vám o číslo menší nebo větší, příliš parády neuděláte, navíc se vám může stát, že se stane nehoda, o kterou nestojíte.

Barevně se ale klidně můžete vyřádit, na neformálním plesu si to můžete dovolit. Jen nezapomeňte sladit šaty s ostatními doplňky.