Není tak složité zlepšit si život. Občas stačí udělat jinak jedinou věc, abyste se cítili mnohem lépe. Zkuste se každý den zaměřit na tyto tři věci. Dodají každému vašemu dni nový smysl. Zaměřte se na ně v zaměstnání i ve volném čase. Za krátký čas si zvyknete tyto činnosti dělat, aniž byste se museli soustředit. Budete mít více energie a najdete radost v každém novém dni!

dívka s ručníkách

Jedna věc v jeden čas

Někteří lidé milují multitasking, jiným nezbývá v hektických dnech nic jiného, než dělat spoustu věcí najednou. K tomu se váže stres a podráždění. Není jednoduché naplánovat si den, ale pokud už plánujete, na každý úkol si vyhraďte dostatek času. Jestliže nejste zvyklí plánovat, přistupujte ke každému úkolu jednotlivě a pokračujte na další až v případě, že jste s prvním skončili a jste spokojení. Žádné přebíhání mezi činnostmi, u kterého nakonec nic neuděláte.

Vyhraďte si čas na cvičení

Tahle činnost ve vaší práci asi nepůjde realizovat, pokud nepatříte k lidem, kteří mají dostatek pohybu i v zaměstnání. Stačí ale jen 15 minut každý den, které věnujete běhu, cvičení jógy, jízdě na kole nebo rychlejší chůzi. I za tak krátkou chvíli se vám prokrví tělo a budete se cítit mnohem lépe. Možností, jak si zacvičit, je velká spousta. Nechat pro jednou auto v garáži a dojít na nákup pěšky, před spaním věnovat čtvrt hodiny józe, posadit se k televizi místo na gauč na rotoped. Dobré je dělat pouze činnost, která vás baví. Zprotivit si cvičení nucením se do běhání, které vás nebaví nebo je pro vás moc náročné, určitě není dobrá varianta. Lepší je dělat jednodušší sporty, které vám budou dělat radost a do kterých se nebudete muset nutit.
žena na podložce

Všímejte si maličkostí

To nejdůležitější nakonec – všímat si. Rozkvetlých stromů v parku, dobrého jídla, výhledu z okna nebo třeba tomu, jak moc to dnes sluší kolegyním. Všímat si, zastavovat se a užívat si každého jedinečného okamžiku.